Welkom

Onze Club werd opgericht door een aantal enthousiasten die in 1980 beslisten dat er voor deze prachtige wagens een club moest bestaan. Echter, aangezien het kleine aantal Hillmans, Humbers, Singers en Sunbeam(Talbots) die er nog waren op dat moment ,werd het idee geboren van een ROOTES Club die zou zorgen voor de instandhouding van deze merken.

Jaren daarna, in 1988, werd beslist de club om te zetten in een vzw; dit ter gelegenheid van een internationaal treffen te Brussel waarop de 25ste verjaardag werd gevierd van de SUNBEAM VENEZIA by Touring of Milano (gebouwd volgens het Superlegerra principe). Door de internationale rally dwars door Brussel (mét politie begeleiding) werd een vzw als best ervaren om de leden te beschermen tegen onvoorziene omstandigheden.
Hetzelfde jaar woonde onze club de oprichting bij van de Belgische Federatie voor Oude Voertuigen in de hoedanigheid van Stichtend Lid!

Ondertussen, telt de club jaar in jaar uit een honderdtal leden ; velen bezitten een Sunbeam Alpine of een Hillman Minx, zonder de exclusieve Singers en Humbers te vergeten! Wij tellen dan ook leden in gans het land zowel in Vlaanderen als in Wallonie.
Bij het organiseren van de rallies trachten we in elk gebied iets te voorzien.

Het bestuur wordt verkozen voor een periode van drie jaar, en is samengesteld uit
een voorzitter, een Nederlandstalige secretaris, een Franstalige secretaris, een penningmeester, en een verantwoordelijke voor beursstanden.

Deze site is er gekomen op een moment dat het Internet bij velen binnengedrongen is in de huiskamers. U zal dan ook in de volgende weken en maanden heel wat veranderingen zien verschijnen. Wij plannen inderdaad een reeks foto’s ter aanvulling van deze pagina’s , de voornaamste technische gegevens van alle Rootes-wagens, een kleurbeeldarchief van al de modellen, en indien U ons mailt bij verkoop of aankoop zullen wij trachten deze verzoeken op de site te plaatsen.

Tijdens een volgende periode zullen wij de NEWS op de site beschikbaar maken, zo plukt U de voor U relevante artikels van het net! De papieren “News” blijft uiteraard de eerste band met de club.

Tenslotte, indien U documentatie heeft die wij kunnen inscannen ,of een wagen weet die te koop staat waarvan U een digitale foto maakte……..stuur dit materiaal naar ons mailadres:

info@rootesclub.be

De voorzitter.